Orzeźwiająca arbuzada

Jeśli macie w domu połówkę arbuza, za oknem ukrop, a Wam się bardziej chce pić niż jeść – to Arbuzada będzie rozwiązaniem idealnym. Arbuzada, czyli taka lemoniada, ale z arbuzem (Captain Obvious to the rescue! 😉)

Do dzieła!

arbuzada
PORCJE: 2

CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 minut

Ingredients

  • Połówka średniego arbuza
  • Sok z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • Jeśli trafiliście na wyjątkowo niesłodkiego arbuza: 1 łyżka syropu z agawy

Directions

  1. Arbuza kroimy w duże kostki i w miarę możliwości (i zasobów cierpliwości 😉) wydłubujemy pestki.
  2. Wrzucamy do blendera, miksujemy. Dodajemy pozostałe skleadniki, miksujemy. Próbujemy czy nam odpowiada słodkość/ kwaśność i w razie potrzeby dodajemy soku z cytryny lub syropu.
  3. Podajemy w zimnych szklankach – możemy dorzucić kilka kostek lodu.

Cheers!
arbuzada