Jeśli macie w domu połówkę arbuza, za oknem ukrop, a Wam się bardziej chce pić niż jeść – to Arbuzada będzie rozwiązaniem idealnym. Arbuzada, czyli taka lemoniada, ale z arbuzem (Captain Obvious to the rescue! 😉)
Do dzieła!
CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 minut
Ingredients
- Połówka średniego arbuza
- Sok z 1 cytryny
- 1 łyżeczka startego imbiru
- Jeśli trafiliście na wyjątkowo niesłodkiego arbuza: 1 łyżka syropu z agawy
Directions
- Arbuza kroimy w duże kostki i w miarę możliwości (i zasobów cierpliwości 😉) wydłubujemy pestki.
- Wrzucamy do blendera, miksujemy. Dodajemy pozostałe skleadniki, miksujemy. Próbujemy czy nam odpowiada słodkość/ kwaśność i w razie potrzeby dodajemy soku z cytryny lub syropu.
- Podajemy w zimnych szklankach – możemy dorzucić kilka kostek lodu.